ולרגע אחד, שכחתי יש מלחמה.
ולרגע אחד, שכחתי ששיש לנו חטופים שנמקים במנהרות עזה. לרגע, העולם שלנו נראה כל כך יפה, ושליו.
אחרי שהרגע חלף, הרגשתי אשמה גדולה. אשמה על כך שאני יכולה לרוץ במרחבים ירוקים, להרגיש את הרוח עוברת לי בשיער, לראות את הילדים שלי צוחקים, צועקים, רבים, פשוט- חיים.
אבל אם יש משהו שלמדתי בשנה וחצי האחרונות, שאת החיים צריך לחיות כשרק אפשר.

התמזל מזלי, וממש מאחורי הבית שלי יש שדות ירוקים שנפתחים אל המרחב. נווה מדבר קטן בעיר – אפשר להתרוצץ שם ולהרגיש לרגע אחד כמו ילדים.
פעם בכמה זמן אנחנו יוצאים לשדות לנשום אוויר טוב, ועל הדרך מלקטים עלים ופרחים.
עונת החוביזה אוטוטו נגמרת, ומהעלים שצומחים בשפע בשדות אפשר להכין כל כך הרבה דברים – החל מפשטידות, חביתות, ממולאים, מרקים, לביבות ועוד המון מטעמים.
בשדה, הבת האמצעית שלי בעננים – אוספת כל עלה שנקרה בדרכה. היא ילדת טבע שבטעות נולדה בעיר, ומבחינתה רק להיות במרחבים הפתוחים.

בחרתי הפעם להכין לביבות חוביזה נהדרות, מלאות ירק ועשירות בטעם. חוביזה הוא אחד הירוקים שהכי פחות משתמשים בהם, למרות שהוא נפוץ באופן טבעי בארץ, ומתנהג בדיוק כמו תרד או מנגולד.
החוויה של לקטוף משהו בשדה, להגיע הביתה ולהכין איתו משהו לאכול – זוהי סגירת מעגל מיוחדת, חיבור לטבע ולמטבח וזוהי ואחלה פעילות עם הילדים. אפילו אצל ילדים שמאוד בררנים באוכל, יש סיכוי גדול שיטעמו מאכל שהיו חלק מהכנתו, על אחת כמה וכמה אם ליקטו בעצמם את העלים.
אני ממליצה לכם לרוץ לשדה הקרוב, או אפילו לגינה שמאחורי הבית, לקטוף חוביזה מלוא היד ואחר כך ללכת למטבח ולהכין מטעמים.
את החוביזה אפשר כמובן להחליף בתרד או מנגולד, וזה יהיה מאוד טעים, אבל… עם חוביזה החוויה כולה אחרת ומיוחדת.
שנתחיל?


כמה דברים חשובים
חשוב לשטוף היטב את עלי החוביזה – הכי קל להשרות אותם בקערה גדולה של מים, לתת לחול/בוץ לשקוע בתחתית, להוציא את העלים מהקערה ולייבש את העלים.
קמח חומוס – מעשיר את הלביבות בסיבים תזונתיים מסיסים, מינרלים נוספים, חלבון, וויטמינים, וגם נותן מרקם יציב ונעים ללביבות. אין לכם קמח חומוס? לא רוצים להשתמש בו? אין בעיה. ניתן להחליף את כוס קמח החומוס והמים בשתי ביצים ו 3-4 כפות קמח רגיל או מלא. במקרה זה, אין להוסיף מים.
אפייה או טיגון קל בשמן זית – אני מעדיפה לטגן עם כמות מועטה של שמן, כי לדעתי כך הלביבות יוצאות הכי טעימות. אבל, בהחלט ניתן לאפות את הלביבות והן יהיו טעימות עד מאד! במקרה זה, יש לשמן עם מעט שמן זית תבנית מרופדת בנייר אפייה, לסדר על גבי התבנית לביבות שטוחות ולהבריש/לרסס אותן בשמן זית לפני האפייה.
פספסתם את עונת החוביזה? לא נורא. את הלביבות הללו ניתן להכין גם עם עלי תרד או מנגולד, וההכנה תהיה זהה.
לביבות חוביזה נהדרות
מצרכים
- 4 כוסות (1 קערה גדולה) עלי חוביזה, ללא הגבעול
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה גדול או 2 קטנים
- 1 כוס (140 גרם) קמח חומוס
- 120 מ״ל (½ כוס) מים
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית מלח (אפשר גם יותר אם רוצים יותר מליחות)
- שמן זית לטיגון או אפייה
הוראות הכנה
- מנקים את עלי החוביזה - מפרידים את העלים מהגבעולים, משרים את העלים בקערה גדולה מלאה מים ומחכים כעשר דקות, על מנת שכל החול/בוץ ישקעו בתחתית הקערה.
- מוציאים את העלים, מייבשים היטב (במגבת או במייבש חסה).
- קוצצים את העלים ומניחים בצד.
- קולפים את תפוח האדמה ומגרדים על החלק הגס בפומפיה. מניחים בצד.
- קולפים וקוצצים היטב את הבצל. מניחים בצד.
- במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מעט מזהיב ונהיה שקוף.
- מוסיפים את תפוח האדמה המגורר, מערבבים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5 דקות. אל דאגה אם תפוח האדמה מעט נדבק, ניתן להוסיף מעט מים בעת הבישול במידה וזה קורה.
- מוסיפים את עלי החוביזה הקצוצים, מערבבים עד לאיחוד ומבשלים עוד כ-2 דקות נוספות.
- מערבבים את קמח החומוס עם המים, התבלינים ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מעט (סמיכות של משהו בין טחינה גולמית לטחינה מוכנה).
- מערבבים את תערובת עלי החוביזה עם התערובת הנוזלית של קמח החומוס. עכשיו מוכנים לטגן או לאפות את הלביבות!
- טיגון:מחממים מעט שמן זית במחבת (עדיף נון-סטיק), על להבה בינונית.בעזרת ידיים לחות מעט, יוצרים לביבות ומניחים במחבת החמה. מחכים להזהבה של הלביבות ואז הופכים לצידן השני (תהליך ההזהבה צריך לקחת משהו כמו 2-3 דקות, אם הלביבות משחימות מהר מדי, יש להנמיך מעט את הלהבה).
- מניחים את הלביבות המוכנות על רשת או על תבנית עם נייר סופג.
- אם בוחרים לאפות את הלביבות:מחממים תנור לחום בינוני/גבוה (190 מעלות).מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומשמנים אותו במעט שמן זית. יוצרים לביבות ומשטחים אותן על גבי התבנית. מברישים/מרססים במעט שמן זית.אופים את הלביבות במשך 15 דקות, הופכים לציגן השני ואופים עוד כ-5 דקות.
- מגישים עם טחינה או יוגורט או כל מטבל שאוהבים.
הידעתם ש...
החוביזה גדלה באופן טבעי בשדות בישראל בחורף, אך נפוצה גם ברחבי העיר, בחצרות, במגרשים ובגינות.

